Kılıçdaroğlu: “Dünya tarihini değiştiren Mustafa Kemal’di, ‘Çanakkale geçilmez’ dedi, geçilmedi, çünkü savaşan onun askerleriydi. Seyit Onbaşı onlardan biriydi.”

Yeni Çanakkale Savaşları olmaması için halkın el ele vermesi gerekir…

Çanakkale Savaşları’nın 96. yıldönümü nedeniyle Çanakkale Savaşları şehitlerimizi Balıkesir’in Havran ilçesi Seyit Onbaşı Köyü’ne giderek Seyit Onbaşı’nın torunlarıyla, yakınlarıyla anacak olan Kılıçdaroğlu, Tarih yazmak kolay değildir” dedi.

Kılıçdaroğlu; “Ülkesinin kara yazılı gününde; Anadolu’da yokluğun, yoksulluğun içinden filizlenen çiçeklerin bir bir Çanakkale Savaşı’nda boyunları toprağa düşerken ülkesi için direnen, savaşan çocukların, kadınların, yaşlı ve gençlerin yarattıkları kahramanlık destanlarıyla Türk Ulusunun 18 MART 1915′te gerçek anlamda bir tarih yazdığını” söyledi.

Kılıçdaroğlu; “Çanakkale savaşları sırasında abideleşen binlerce yiğidin destanlaşan hikâyeleri de vardır. Bu destanlaşan yiğitlerden biri de Seyit Onbaşıdır. 18 MART günü, her biri 215 okkalık yani 275 kiloluk mermileri insanüstü bir gayretle topa sürmüş, üçüncü mermi tam isabet kaydederek, arkadaşlarını şehit eden İngiliz zırhlısı Ocean’ın dümenini paramparça etmiştir. Bir süre sonra bir mayına çarpan dev gemi boğazın sularına gömülürken, Seyit Onbaşı da Türk tarihindeki hak ettiği yerini almıştır.

Çanakkale Zaferi sonucunda İstanbul’un düşman eline geçmesi önlenmiş, I. Dünya Savaşı dört yıl uzamış ve Çarlık Rusya’sı yıkılmıştır.

Çanakkale’yi 700 bin askerle savunan Türk Devleti’nin kaybı ise 253 bin kişidir.

En büyük kayıplarımızdan biri, Doğu ve Batı kültürüne sahip birçok yedek subaylarımızın, yetişmiş insan gücümüzün şehit düşmeleridir.

Her evden mutlaka bir yiğidi alan bu savaşlarda; şehitlerin et ve kemiğinden tepeler meydana gelmiştir.

Yıllar boyu binlerce şehidin kanı, canı pahasına Türk’e ebedi yurt olan bu toprak, aziz şehitler bağrında yattıkça kutsallığını koruyacaktır.

Temiz bağrını yabancı çizmesi çiğnememesi için, düşmana “DUR diyenler her zaman çıkacaktır” dedi.

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, 18 MART 1915’te zaferle sonuçlanan Çanakkale Savaşları yıldönümünü Balıkesir’in Havran ilçesi Seyit Onbaşı Köyü’nde geçirecek.  Çanakkale Savaşları şehitlerimizi burada anacak, bu konudaki mesajlarını buradan da verecek.

Dünya tarihinin yönünü değiştiren, adını Türk tarihine altın harflerle yazdıran ve doğduğu köye adı verilen Seyit Onbaşı için yapılacak anma toplantısına katılacak ve Seyit Onbaşı’nın burada yaşayan torunlarıyla, yakınlarıyla da görüşecektir.

Bu yazı Genel kategorisine gönderilmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>